PVDA is een partij van "rebellen met een groot hart"

We hadden een geweldig openingsfeest voor de PVDA-kiescampagne in Schaarbeek. Meer dan 200 mensen verzamelden zich in de warme, ondersteunende sfeer van Solidariska. Rebellen met groot hart die 2.400 sociale woningen willen, die kinderen tweetalig willen zien worden, die in elke wijk een medische huis met gratis gezondheidszorg willen.

Sluit je aan bij deze golf van verandering: https://schaerbeek.pvda.be/agir

De toespraak van Axel Bernard, lijsttrekker van de PVDA kieslijst in Schaarbeek

"Op 14 oktober zullen we stemmen. Vandaag lanceert de PVDA haar verkiezingscampagne in Schaarbeek. Onze ambitie is duidelijk: we willen groeien. Maak van Schaarbeek een bastion van solidariteit en sociaal verzet.
Onze gemeente is prachtig, vol talent, vol energie. Elke dag werken jong en oud om van de wereld en er een betere plek van te maken. Acteurs van verandering die een wereld van ieder voor zich niet zien zitten, die een wereld weigeren waar de rijken steeds rijker worden en alle anderen de riem moeten aanspannen.
Voor de PVDA is deze weerstand van onderuit de motor voor de sociale vooruitgang. Het zijn de actieve mensen aan de basis, de rebellen met een groot hart die verandering brengen.
Ik denk aan al die ouders die elke vrijdag betogen tegen de vervuiling en de fijne stofdeeltjes voor scholen en kinderdagverblijven.
Ik denk dat de huurders van de Schaarbeekse Haard die moe zijn om in rotte woningen te leven en wanhopig op zoek zijn naar de renovatie van hun huizen.
Ik denk aan de burgers die gevochten hebben om onze gemeente tot 'ziekenhuis-gemeente' te verklaren met betrekking tot migranten.
Ik denk aan Collectief 1030/0, nul voor nul doden in Schaarbeek, tegen het gebrek aan verkeersveiligheid.
Voor de PVDA zijn de weerstanden van onderuit, de actieve mensen aan de basis, de rebellen met een groot hart, de motor van de sociale vooruitgang die wij nastreven. Al deze acties hebben de lijnen in onze gemeente bewogen. Allen hadden de actieve steun van de PVDA.

Ik kwam via het Liedtsplein en het Lehon plein naar hier. Op veel balkons zag ik oranje spandoeken met de melding "Save Place Lehon".
Het project van de Burgemeester, Ecolo en de CDH schrapt 190 gratis parkeerplaatsen om een ondergrondse parking van 260 betalende plaatsen onder het plein te bouwen. Het zou 1200 euro per jaar kosten om er te parkeren. Winst voor de vastgoedontwikkelaar die de parking zou beheren.

Het Lehon plein is een beetje een speeltuin voor alle gezinnen in de omgeving. Het zou nu voor parkeren worden gebruikt. De kinderen zouden er over de bempers moeten springen.
De inwoners hebben gevochten en gewonnen: het project wordt in de koelkast gezet. De tijd van de verkiezingscampagne toch. Felicitaties aan die rebellen met een groot hart die gevochten hebben om hun buurt te redden. De PVDA zal blijven vechten om dit gekke project volledig te begraven.
Al deze rebellen met een groot hart, vindt je in onze partij.
Al deze rebellen met een groot hart zijn een bron van optimisme voor ieder van ons.
Zoals u wellicht weet, zal de Amerikaanse president Donald Trump op 7 juli naar België komen. Hij komt naar een NAVO-top, hij wil België dwingen om zijn militaire uitgaven te verhogen, hij wil België dwingen om nieuwe nucleaire bommenwerpers te kopen en deel te nemen aan zijn zotte oorlogsprojecten in de wereld. Hij wil België meeslepen in de waanzin van het imperialisme en de oorlog.
Maar nogmaals, hij zal rebellen met een hart op zijn weg vinden: we organiseren een demonstratie: "Geen geld voor oorlog, Trump niet welkom, Stop de NAVO". Afspraak op zaterdag 7 juli om 15u aan het Noordstation.
Zoals je weet, bevindt de collectieve rijkdom van al diegenen die zich verzetten in onze gemeente, van al die rebellen met een groot hart, zich in onze partij.


Beste vrienden, beste kameraden,
In deze komende verkiezingscampagne wil de PVDA doorbreken met het thema huisvesting. Het is niet normaal dat we de helft van onze inkomsten moeten betalen voor logies. Het is niet normaal dat gezinnen in ondermaatse huizen wonen. Het is niet normaal zo'n wachtlijst voor sociale huisvesting te hebben. Nee, het is inderdaad niet normaal, het is het gevolg van het gevoerde beleid.
In Schaarbeek heeft men jarenlang geweigerd om goedkope sociale woningen te bouwen. In Schaarbeek regeert het liberale dogma. Ze laten alles over aan ontwikkelaars van onroerend goed aan hun systeem van vraag en aanbod. Als gevolg hiervan exploderen prijzen en wordt huisvesting steeds duurder.
2.400 nieuwe goedkope woningen moet worden gebouwd in nieuwe wijken die moeten worden gecreëerd.

We willen een revolutie in het huisvestingsbeleid dat in Brussel wordt uitgevoerd. We lanceren een campagne voor 2400 goedkope sociale woningen in Schaarbeek, te bouwen in nieuw wijken, op het voormalige Josaphat-station en op Reyers. De burgemeester, Ecolo en CdH steunen een lobby voor een minimum aan sociale woningen en een maximum aan luxe woningen. We willen nieuwe wijken met degelijke en goedkope huisvesting.
De nood aan een breuk, aan een hartrevolutie, voelen we in de huisvesting, maar ook in veel andere gebieden. De huurprijzen stijgen, de ellende neemt toe, de luchtvervuiling neemt toe, de opstoppingen nemen toe, de haatzaaierij neemt toe. Alles neemt toe, alles, behalve de antwoorden op de noden van de mensen.
We willen veel tweetalig onderwijs.
We willen de muren tussen Franse en Nederlandse scholen doorbreken.
De gemeente heeft nieuwe scholen, een Franstalige en een Nederlandstalige, op dezelfde site gebouwd, maar telkens gescheiden. School 14 wordt met een barrière gescheiden van Basisschool Paviljoen en School 10 wordt met een barrière gescheiden van De Kriek School. De burgemeester, Ecolo en CdH weigeren immersie-scholen, tweetalige scholen om tweetalige kinderen te maken.
We willen de muren tussen deze scholen doorbreken. Breek de muren tussen de twee gemeenschappen van het land en bied de beste toekomst aan onze kinderen.

In deze campagne willen we ook dat er in elke wijk van de gemeente een gratis medisch huis is.
In elke wijk van de gemeente een medisch huis waar de gezondheidszorg gratis is.
Gezondheidszorg is duur. Het beleid van minister Maggie De Block verslechtert de situatie.
Een medisch thuis waar zorg gratis is, dat weten veel leden en supporters van PVDA-Schaarbeek natuurlijk. Met De Sleutel, het medisch centrum van de PVDA en zijn dokters van het volk, die andere rebellen met een groot hart, die sinds jaren gratis geneeskunde beoefenen.
Welnu, voor de PVDA is het eenvoudig: hetzelfde aanbieden aan alle districten van Schaarbeek.

Nogmaals, het zal een breuk in het beleid zijn van de burgemeester, Ecolo en CdH want toen de PVDA dit op de gemeenteraad wilde brengen, meenden zij dat het van "geen gemeenschappelijk belang" was.

 

"Geen gemeenschappelijk belang"?

Dit is de reden waarom PVDA moet groeien in de komende verkiezingen: voor sociale woningbouw, voor tweetalige scholen en voor medische centra in elke wijk. Dit is van "gemeentelijk belang", zelfs: een gemeenschappelijke prioriteit!
We hebben een beetje van je energie, je talent en je tijd nodig om dit doel te bereiken.
Elke stem zal tellen. We hebben de uitdaging aangegaan om minimaal 2.500 stemmen te verzamelen om minstens met twee te zijn bij de volgende gemeenteraad, ik en Dr. Claire. We willen op zijn minst 1400 gesprekken hebben op 14 oktober en 2500 mensen ervan overtuigen om op ons te stemmen.
Als we vóór 14 oktober 2500 beloften kunnen verzamelen om voor ons te stemmen zullen we ten minste twee PTB verkozen op de gemeenteraad hebben om de spreekbuis te zijn van alle sociale bewegingen die de stad doorkruisen.
We hebben je hulp nodig om deze 2500 beloften te verzamelen, om een PVDA-poster aan je raam te hangen of om folders uit te delen in jouw buurt.
Sommigen hebben een bloedend hart. Wij hebben het hart dat vibreert om de wereld te veranderen.
Weest als rebellen met een groot hart, actieve rebellen.
Ik zei al dat we in Schaarbeek willen groeien, om van onze gemeente een bastion van maatschappelijk verzet te maken in de komende strijd.

We hebben uw stem nodig, maar ook sociale beweging, mobilisatie in de gemeente. Deze dynamiek is essentieel voor ons om een machtsevenwicht te maken, om de sociale huisvesting, het tweetalig onderwijs of de medische centra in elke buurt, te realiseren tijdens de komende zes jaar.
We zullen stemmen op 14 oktober, we zullen demonstreren op 7 oktober, een week vroeger.

Alle sociale en democratische vooruitgang die ooit gerealiseerd is werd bereikt door mobilisaties.
We zullen daarom 7 oktober demonstreren voor solidariteit in Schaarbeek. Een "Solidariska". Een Schaarbeek die de sociale prioriteiten van zijn inwoners centraal stelt in zijn politiek project.
Benoeming op 7 oktober om 14u voor het Gemeentehuis.
Met uw energie, uw talent en een beetje van uw tijd, weet ik zeker dat we zullen winnen.
Sommigen hebben een bloedend hart. We hebben het hart dat trilt om de wereld te veranderen. "

 Doe je mee?