Axel, Claire en Leila gaan de stad veroveren ! Met uw hulp!

Axel Bernard, Claire Geraerts en Leila Lahssaini  ontvouwen hun plannen en vertellen over hun dromen, hun hoop en hun woede. Op enkele dagen van de verkiezingen van 14 oktober 2018 ontmoeten we deze rebellen met een groot hart, die oproepen voor een meer solidair en sociaal Schaarbeek.

PVDA wil in elke wijk van Schaarbeek een gratis medisch centrum.

PVDA en het medisch centrum De Sleutel lanceren een campagne om in elke wijk van Schaarbeek een gratis medisch centrum te realiseren. Uit de resultaten van haar bevraging bij 1350 Schaarbekenaren kwam duidelijk naar voor dat zij een laagdrempelige toegang willen voor hun gezondheidszorg. Zij vinden dat dit kan door in elke wijk van Schaarbeek een centrum met gratis gezondheidszorg te realiseren. Daarom heeft PVDA van dit punt één van haar prioritaire verkiezingseisen gemaakt.

Het scheidingshek verdwijnt. Een eerste stap naar tweetalig onderwijs in Schaarbeek?

De kinderen van de Franstalige school Magritte en hun buren van de Nederlandstalige basisschool Paviljoen in Schaarbeek kunnen nu samen spelen tijdens de recreatie momenten. “Het is een eerste stap naar tweetalig onderwijs in Schaarbeek en het stap voor stap slopen van de muren tussen het Nederlandstalige en Franstalige gemeentelijk onderwijs”, stel Axel Bernard, PVDA-gemeenteraadslid te Schaarbeek.

PVDA is een partij van "rebellen met een groot hart"

We hadden een geweldig openingsfeest voor de PVDA-kiescampagne in Schaarbeek. Meer dan 200 mensen verzamelden zich in de warme, ondersteunende sfeer van Solidariska. Rebellen met groot hart die 2.400 sociale woningen willen, die kinderen tweetalig willen zien worden, die in elke wijk een medische huis met gratis gezondheidszorg willen.

PVDA Schaarbeek vraagt steun Vincent Kompany voor een tweetalige school

Ter gelegenheid van de opening van twee nieuwe gemeentelijke scholen schreef Axel Bernard, gemeenteraadslid van de lokale PVDA, een brief aan Vincent Kompany. Die scholen een Nederlandse en een Franse, staan op eenzelfde locatie in Schaarbeek, toch werd een barrière gebouwd.

Nog een ernstig verkeersongeluk in Schaarbeek

Nog een ernstig ongeluk in Schaarbeek, ditmaal bij de ingang van Josaphat Park. Zoals PVDA drie weken geleden al schreef in 'Schaarbeek Info', moeten er drastische maatregelen worden genomen om de veiligheid in de straten van onze gemeente te verbeteren.

PVDA wil veilige straten voor de voetgangers.

De laatste dagen zijn er in Schaarbeek twee zware ongelukken gebeurd, waarvan een met een dodelijke afloop. Het ging telkens om voetgangers die door wagens van de weg werden gereden. De PVDA is zeer bezorgd om deze feiten en pleit voor een betere bescherming en veiligheid van de meest kwetsbaren in het verkeer.

1 200 euro per jaar voor een plaats in een ondergrondse privéparking? Plus meer luchtverontreiniging?

Het Lehonplein is een beetje het hart van een hele wijk. Elke woensdagnamiddag spelen Cyril, Ilyas, Sania en Lina met de step en met de bal. Binnenkort zullen ze hun speelterrein verliezen voor tenminste twee jaar. Bulldozers zullen verschijnen, het zal een grote werf worden, om drie verdiepingen parking te bouwen met 260 ondergrondse parkeerplaatsen. Twee jaar een werf, voor een totaal verkeerde oplossing van het mobiliteitsprobleem.

Axel Bernard (PVDA): “Schaarbeek is een gemeente van hoop en verandering”

De PVDA heeft de wind in de zeilen. Er gaat geen week voorbij of er sluiten zich nieuwe mensen aan. We spreken met Axel Bernard, lijsttrekker in Schaarbeek, over plannen en ambities en de visie van de PVDA op de toekomst van de gemeente.