Quentin VANBAELEN

5e op de lijst, fietser en zet zich ten volle in voor kwaliteitsvolle kinderdagverblijven

Quentin is 29 jaar oud en heeft al enkele jaren strijdlust achter zich. "Voor mijn eerste protest tegen de oorlog in Irak in 2003, miste ik de school. Ik heb ook 'ad valvas' van de school een oproep gedaan om de merken die George W. Bush financierden te boycotten, "zegt hij.

Dit engagement werd vervolgens binnen de studentenbeweging uitgebreid tot de Federatie van Franstalige studenten (FEF) om gratis hoger onderwijs te eisen, voor iedereen toegankelijk. "Toen heb ik me ingezet voor eerlijke toegang van jongeren tot het secundair onderwijs, omdat ik het heel belangrijk vind dat ze allemaal dezelfde kans hebben om te genieten van kwalitatief goed onderwijs."

Alvorens zijn carrière als journalist te beginnen, werkte Quentin als onthaalmedewerker in een medische groepspraktijk. Deze ervaring  overtuigde hem van de noodzaak om iedereen een kwalitatief goede gezondheidszorg te bieden.

Nu is hij werkzaam in het tijdschrift "Solidair", hij werkt dagelijks om een ​​alternatieve stem te laten horen, een tegenstem tegen de besparingsmaatregelen en antisociaal beleid waar de huidige federale overheid voor staat.

Zijn werk weerhoudt hem er niet van om door te gaan, zoals onlangs op het gemeentelijke kinderdagverblijf waar zijn twee dochters aanwezig waren: "We eisten meer personeel om toezicht te houden. Uiteindelijk weegt dit gebrek aan personeel zwaar op de kinderen, maar ook voor de kinderverpleegsters die uitgeput waren door het werk.

Als fervente fietser is hij ervan overtuigd dat onze samenleving de overgang moet maken naar een zachte mobiliteit, met veilige fietspaden, "maar zonder de automobilisten  meer te laten betalen, omdat het contraproductief blijkt te zijn en de boetes uiteindelijk steeds zwaarder wegen op precaire huishoudbudgetten ". Voor hem is verdere ontwikkeling van het openbaar vervoer ook essentieel!

Quentin houdt er ook van stoom om af te blazen door bas te spelen in een rockband, Flying Komodo. Een manier om te ontspannen terwijl hij ook geniet van de energie van de groep muzikanten die samen spelen.

Waarom hij de PVDA-lijst staat? Hij heeft een groet dorst naar rechtvaardigheid, maar ook de wens om het huidige bezuinigingsbeleid te overwinnen met innovatieve en collectieve oplossingen.

Doe je mee?