Kandidaten

Axel Bernard

Lijsttreker voor de gemeenteraad van Schaarbeek

Axel Bernard

Lijsttrekker voor de gemeenteraad van Schaarbeek
Axel Bernard werd geboren op 31 juli 1978 en is trotse vader van twee zonen. Hij studeerde rechten en was zeer actief in de studentenbewegingen. Hij was advocaat bij Progress Lawyers Network van 2004 tot 2010, waar hij zich meer dan 7 jaar specialiseerde in het strafrecht en het vreemdelingenrecht. Hij is coauteur van de... Meer.

Claire GERAETS

2e op de lijst, oprichtster van Geneeskunde voor het Volk Schaarbeek

Claire GERAETS

Claire Geraets (1952) is regionaal vertegenwoordiger in Brussels Parlement, arts in Schaarbeek, oprichtster van De Sleutel (sociale groepspraktijk van Geneeskunde voor het Volk). Zij heeft zich altijd ingezet voor een toegankelijke gezondheidszorg voor iedereen. Ze is zeer actief in de solidariteitsbeweging met Palestina.

Meer.

Yuri DE BELDER

3e op de lijst, leraar in immersieonderwijs en geëngageerd!

Yuri DE BELDER

Yuri De Belder is reeds meer dan 20 jaar Schaarbekenaar. Zeer gehecht aan de stad en groeide op al voetballend op straat met zijn vrienden. Tijdens zijn universiteitsstudies, engageert hij zich voor de strijd van mensen zonder papieren die een hongerstaking voerden. "Ik was geschokt dat mensen gedwongen worden om zichzelf pijn te doen om hun recht op een waardig... Meer.

Leila LAHSSAINI

4e op de lijst, advocate in dienst van de werknemers

Leila LAHSSAINI

Als jonge moeder is Leila Lahssaini een advocate die gespecialiseerd is in het sociaal recht. In dienst staan van werknemers en vakbonden is de keuze die ze als advocate heeft gemaakt. Ze vocht tegen sociale dumping en voor gendergelijkheid. Deze strijd zal ze verderzetten in Schaarbeek. Ze was ook woordvoerster van het Stop Trump-platform, dat een grote betoging organiseerde tijdens... Meer.

Quentin VANBAELEN

5e op de lijst, fietser en zet zich ten volle in voor kwaliteitsvolle kinderdagverblijven

Quentin VANBAELEN

Quentin is 29 jaar oud en heeft al enkele jaren strijdlust achter zich. "Voor mijn eerste protest tegen de oorlog in Irak in 2003, miste ik de school. Ik heb ook 'ad valvas' van de school een oproep gedaan om de merken die George W. Bush financierden te boycotten, "zegt hij.

Dit engagement werd vervolgens binnen de studentenbeweging uitgebreid tot... Meer.

Fatima BEN ABBOU

6e op de lijst, Fatima, een stadswachter die naar iedereen luistert

Fatima BEN ABBOU

Fatima woont al 22 jaar in Schaarbeek in de paleizenstraat. Ze is 8 jaar lang stadswachter geweest. "Ik geniet vooral van het helpen van burgers. Ik help ze hun weg te vinden, de straat over te steken. Dit zorgt ervoor dat ik veel mensen ken in onze gemeente.  Op dagen wanneer het markt is, ga ik zelfs winkelen voor ouderen... Meer.

Lieve FRANSSEN

8e op de lijst, Lieve, dat is: zingen voor een meer solidaire wereld

 

Lieve FRANSSEN

Lieve, binnenkort 70 jaar jong, engageert zich voor de tweede keer op de lijst PVDA/PTB voor de gemeenteraadsverkiezingen.  “ Ik hou van Schaarbeek en de mensen die er wonen. De diversiteit van de gemeente fascineert mee en ik heb er zin in om mee te helpen àlle inwoners te laten genieten van deze diversiteit.”

Jarenlang actief als docente muziek, blijft... Meer.

Dit is jouw beweging