Fatima BEN ABBOU

6e op de lijst, Fatima, een stadswachter die naar iedereen luistert

Fatima woont al 22 jaar in Schaarbeek in de paleizenstraat. Ze is 8 jaar lang stadswachter geweest. "Ik geniet vooral van het helpen van burgers. Ik help ze hun weg te vinden, de straat over te steken. Dit zorgt ervoor dat ik veel mensen ken in onze gemeente.  Op dagen wanneer het markt is, ga ik zelfs winkelen voor ouderen ", zegt degene die veel kinderen ziet groeien, hen helpt bij het oversteken om hun school te bereiken.

"In mijn werk vind ik het niet leuk om repressief op te treden, maar liever begeleidend. We komen ook soms tussen bij mensen thuis, het is dan nodig om veel te luisteren naar de menselijke ellende  en om hen te helpen zoals men kan ".

In haar vrije tijd waardeert Fatima vooral het helpen van buurtverenigingen, die elkaar verdringen om haar kookkunsten met hun leden te delen. Zeer bescheiden, gaat Fatima hier graag op in, en tovert recepten uit haar geboorteland Marokko.

Het PVDA-project om in elke buurt een gratis medische groepspraktijk te hebben, is erg belangrijk voor haar.

Als patiënt van een gratis groepspraktijk, waardeert ze deze plek waar mensen worden behandeld als mensen en niet als een nummer. "Racisme is hier niet. We zijn op een plek waar vriendelijkheid nodig is, en dit is al het eerste medicijn dat patiënten in staat stelt te genezen. Het PVDA-project om in elke buurt een gratis medische groepspraktijk te hebben, is erg belangrijk voor haar.

Fatima zet zich in voor de PVDA om de Schaarbekenaars te blijven dienen. "Ik ben vooral geraakt door de soms schrijnende situatie van ouderen in onze gemeenschap. Ik wil iets voor hen doen. ze hebben heel hun hele leven gewerkt en verdienen respect en vriendelijkheid van ons, niet dat ze geïsoleerd blijven. "

Doe je mee?